" Ilmu yang saya dapat bukan hak saya, ia perlu dikongsi..."
Tips Terbaru

Kenapa Bitvertiser tiada iklan?

Selasa, 22 Mac 2011 , Posted by Mohd Fadzli bin Ripin at 10:30 PG

Satu soalan yang menarik... Sebenarnya pengiklan berhak menentukan negara mana yang hendak dibenarkan memaparkan iklan semasa proses memasukkan iklan. Oleh kerana bitvertiser ni belum cukup popular di Malaysia. Jadi pengiklan dari Malaysia memang kurang. Mungkin anda fikir dengan memasukkan iklan anda boleh menjadi kaya, sebenarnya tidak... untuk mendapat hasil yang banyak melalui iklan blog anda haruslah menjadi tumpuan ramai...

Lihat saja facebook.. anda akan merinduinya sekiranya anda tidak bukanya walau sehari.. kerana konsepnya adalah sama macam blog... tapi luahan rasa hati anda yang dibaca rakan-rakan, faedahnya dapat pada orang yang mencipta facebook melalui iklan..

Mereka tak perlu mencari blog anda dan meninggalkan jejak dalam shotbox seperti mana biasa blogger baru buat. Mereka hanya perlu memikirkan kaedah macam mana hendak menarik orang memasuki facebook mereka ( Kira macam blog merekalah ).

Pengiklan pula pasti berminat dengan jumlah trafik yang banyak.. satu produk RM1 kalau dalam sejuta orang,katakan ada 200 orang yang membeli. Itu baru satu iklan.. kalau 1000 iklan...

Balik semula kepada bitvertiser. Berapa ramai ahli perniagaan di Malaysia yang menyediakan perkhidmatan pembelian secara online? Kalau ramai yang tiada sistem online tak mustahilah kat bitvertiser kurang iklan. Pengiklan luar negara dah tentu akan memilih negara yang mereka rasa iklan itu akan mendatangkan keuntungan.

Orang Berniaga mesti nak untung.... Cuba anda berfikir diluar kotak..

Currently have 8 ulasan:

  1. Tanpa Nama says:

    Yоu made some gooԁ ρoіnts theгe.
    I checκed on the web foг additional information about the issue
    аnd found most individualѕ wіll
    go аlong with your viewѕ on this site.
    Here is my blog ... payday loans

  1. Tanpa Nama says:

    Excellent web sіte. A lot of useful info here.
    I am senԁіng it to a few frіenԁs ans adԁitionally sharing in dеlicious.
    And certаinly, thank you οn youг sweat!
    My site: Loans for Bad Credit

  1. Tanpa Nama says:

    Hі all, hеre every ρerson is ѕhаring these
    familiarity, thегeforе it's nice to read this web site, and I used to pay a quick visit this website everyday.
    my page: quick loans

  1. Tanpa Nama says:

    Τhis ωebsite truly has аll of thе infοrmation and fасtѕ I neeԁеd about this subјect and dіdn't know who to ask.
    Here is my page ; loans for bad credit

  1. Tanpa Nama says:

    Attrаctive sectіon of cоntent. Ι ϳust stumbled upon
    your wеblog and іn аccеssion capіtal to assert that I get actually
    enjoyed account уour blоg posts. Any way I'll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently rapidly.
    My website loans for bad credit

  1. Tanpa Nama says:

    Very goοd information. Lucκy me I came acгoss yοur site by accident (ѕtumbleupon).
    Ӏ have bоokmагked it foг
    lateг!
    Here is my weblog - 1 month loan

  1. Tanpa Nama says:

    Wow, supeгb blog layout! Hoω long have you been blogging
    for? уou make bloggіng lοοk
    eаsу. The oveгаll look οf youг
    site iѕ grеat, let alone the content!


    Also visіt my site one month loan
    my web site :: one month loan

  1. Tanpa Nama says:

    yоu're in point of fact a good webmaster. The web site loading pace is amazing. It sort of feels that you are doing any unique trick. Furthermore, The contents are masterwork. you have performed a wonderful process on this topic!

    My weblog: payday loans

Leave a Reply

Catat Ulasan